5 Essential Elements For קידום אתרים בגוגל



תוכן רזה יכול להתבטא במגוון רחב של צורות: עמודים המיועדים להדפסה באתר, תוכן משוכפל, תוכן שאין בו כל מסר חדש לקורא, תוכן בעל נפח מצומצם מאוד ביחס לנישה שאותה הוא סוקר ועוד.

אם אתם מאותם אנשים ששואלים את עצמם איך לקדם את האתר שלי בגוגל ואתם מעוניינים לדעת איך לקדם בגוגל אתר לבד או לחילופין ללמוד קידום אתרים לבד – המשיכו לקרוא…

בכדי שגוגל יצליח לשמור על קצב עדכונים טוב של תוצאות החיפוש (להעלות מיקומים לאתר שביצע פעולות נכונות או לדרדר מיקומים לאתר שהוזנח לאחרונה), היא בעצם שולחת "עכבישים" (סוג של רובוטים שסורקים את כל האתרים ברשת האינטרנט) שמחזירים לה מידע על כל אתר, מידע שעל פיו המנוע יודע להעלות / להוריד את המיקומים של כל אתר תחת כל מילת חיפוש.

למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).

כשמקדם אתרים מקבל על עצמו משימת קידום אורגני של אתר, אחת מן הבדיקות החשובות שעליו לבצע הוא בדיקת ההיסטוריה של הדומיין. דומיין בעל היסטוריה בעייתית, הכוללת פריצות, הפצת ספאם ועונשים ידניים שספג ממנוע החיפוש, הוא דומיין שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לקדם.

כן! הקורס הוא לגמרי בחינם ומכיל עשרות תתי מדריכים מחולקים למתחילים ולמתקדמים.

קרה לכם פעם שחיפשתם משהו בגוגל, לחצתם על אחת התוצאות שגוגל הציג אך לאתר לקח זמן רב מידיי להיטען ולכן התייאשתם ולחצתם על תוצאה אחרת במקום? כנראה שכן.

כמובן שאין לזה סוף ותמיד אפשר לשפר עוד ועוד, אבל בגדול – השאיפה היא לגרום לאתר הלקוח שלכם להיות חזק יותר מכל האתרים שכרגע מתחרים בו.

מנועי החיפוש באופן כללי, ומנוע החיפוש של גוגל בפרט, ינסו ככל האפשר להרחיק גולשים מאתרים לא בטוחים, פרוצים, שקיימת בהם סכנה לפרטיות נתוני הגולשים.

המצב שבו יש מספר עמודים באותו האתר המתאימים לאותה שאילתא נקרא "קניבליזציה של מילות מפתח", וממצב זה אנו נשתדל להימנע. לכל עמוד באתר שלנו, יש כתובת אחת.

קיימים כלים שונים בשוק שיאפשרו לכם להבין היכן בתוצאות החיפוש מדורג האתר שאתם מקדמים, עבור ביטויי מפתח שבחרתם מראש.

מנועי החיפוש, ובפרט מנוע החיפוש here של גוגל, היו רוצים להציג לגולשים תוצאות חיפוש המייצגות אתרים בעלי מומחיות רבה ככל האפשר בתחומם, אתרים בעלי סמכות ואשר ניתן לסמוך עליהם.

דוגמאות נפוצות למקומות בהם נדרש תכנון מופקד של חווית משתמש הן איזורי קלט ופלט של האתר, ניווט בין דפים פנימיים באתר, היכולת להשאיר פרטי קשר או לפנות לתמיכה ועוד ועוד.

אז איך להיות מקדם אתרים בגוגל מבלי להיעזר בחברות קידום או במקדמי אתרים, הדבר תלוי בעיקר בעצמכם, ברמת ההשקעה שלכם, בזמן הפנוי וכמובן במוטיבציה שלכם!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *